Time açıkladı: Dünyadaki en iyi 100 rotadan biri Diyarbakır

ABD merkezli dünyanın en saygın haber dergisi Time, “dünyanın en harika yerleri” özel sayısındadünyada gezilmesi gerekli en iyi 100 rotayı açıkladı.

Time dergisinin listesinde Türkiye’den iki rota da yer aldı.

Dergide, dünya çapında ziyaret edilmesi gereken destinasyona sahip 100 yer listesinde Diyarbakır Ekspresi ve İstanbul’daki Zeyrek Çinili Hamamı bulundu.

Diyarbakır ile ilgili çarpıcı ifadeler

Dergi, paylaşımında Diyarbakır’ın 4. yüzyıldan kalma ve geçmişinin binlerce yıl öncesine dayandığı belirtilerek çarpıcı ifadeler kullandı.

Time dergisi haberinde Diyarbakır Ekspresi için şu ifadelere yer verdi:

Yolcuları uçsuz bucaksız Anadolu bozkırlarından ve Türkiye’nin doğu dağlarından medeniyetin beşiği olarak bilinen Mezopotamya’nın kuzey ovalarına taşıyor. Hükümetin işlettiği Devlet Demiryolları tarafından nisan ayında açılışı yapılan haftalık Diyarbakır Ekspresi, Türkiye’nin başkenti Ankara’dan güneydoğudaki Diyarbakır’a kadar 653 mil boyunca rayları sürüyor. 4. yüzyılda inşa edilmiş etkileyici siyah bazalt duvarlarla çevrili olan Diyarbakır’ın tarihi binlerce yıl öncesine dayanıyor.

Diyarbakır Ekspresi

Derginin “dünyanın en harika yerleri” özel sayısında Diyarbakır Ekspresi de yer aldı.

Yolcular Ankara-Diyarbakır-Ankara arasında yolculuk yaparken Mezopotamya’nın yeşilini, mavisini, kültürünü ve gastronomisini deneyimleme imkanı buluyor.

180 kişi kapasiteli turistik Diyarbakır Ekspresi, Ankara ile Diyarbakır arasındaki 1.051 kilometrelik hat üzerinde seferlerini gerçekleştiriyor.

Yolcular, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güzergah boyunca doğa manzaralarının keyfini çıkarırken, mola verilen şehirleri de tanıyor.

Rota üzerindeki noktalar

Malatya, Elazığ ve Kayseri’den geçen tren, rota üzerindeki turistik noktalarda molalar veriyor.

Diyarbakır’ın güzellikleri

Farklı medeniyetlere beşiklik eden, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi surlar, İçkale Müze Kompleksi, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif’i kabul edilen Ulu Cami, Ongözlü Köprü ve Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve turistik mekanlarıyla ilgi gören Diyarbakır yılın her dönemi yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Harput Kalesi’nden Hazar Gölü’ne eşsiz bir kent

Diyarbakır’da Harput Kalesi’nden Hazar Gölü’ne, tarihi Diyarbakır surlarından Fırat Köprüsü’ne, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun birçok güzelliği yer alıyor.

İstanbul Zeyrek Çinili Hamam

tarihi Zeyrek Çinili Hamamı, Mimar Sinan’ın eserlerinden ve restorasyon çalışmaları sonucunda İstanbul’a yeniden kazandırdı.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir