MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
Deniz ulaşımına lodos engeli
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Bursa'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli lodos, deniz ulaşımını da olumsuz etkiliyor. Bursa Deniz…
Tekirdağ’da Uyuşturucu Operasyonu
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Jandarma, Tekirdağ'da düzenlediği operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirdi.
Tapulu arazisi olduğu için okulu tel örgülerle kapattı
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Ayla Güven, Süleymanpaşa ilçesine bağlı Ortacami Mahallesi'ndeki Soysal Sokak'ta 2 bin 100 metrekarelik alanın tapulu…